NL EN
DONEER NU!

Groningen wil streep door Wijnloop Haren

27 mei 2023

Groningen wil streep door Wijnloop Haren De gemeente Groningen wil met ingang van 2024 een streep zetten door het event De Wijnloop Haren, waarbij het publiek op diverse plaatsen in de binnenstad een glas wijn kan drinken bij deelnemende winkeliers. Een voor de detailhandel succesvolle formule de afgelopen jaren. Drie raadsfracties hebben vragen aan het College gesteld.

De fracties van de VVD, D66 en de Stadspartij 100% van Groningen zijn hier verbaasd over. Volgens die fracties past een wijnloop uitstekend in het streven naar een levendig centrum en is het een prima manier van lokale winkeliers om op een bijzondere en unieke manier hun winkels op de kaart te zetten.

Het is mogelijk voor de gemeente om een ontheffing te verlenen van de Alcoholwet als er sprake is van een bijzondere gelegenheid van tijdelijk aard. Het College geeft aan dat nu de coronapandemie voorbij is er geen sprake meer is van een bijzondere gelegenheid. Wat de gemeente betreft was dit jaar dus de laatste editie en zal een volgende keer geen vergunning worden afgegeven. Maar volgens de VVD zijn het nog steeds moeilijke tijden voor de lokale ondernemers.

Bronnen: harendekrant.nl en harendekrant.nl.

Laatste nieuws