NL EN
DONEER NU!

Verslavingszorg Noord-Nederland kreeg meer aanmeldingen in coronatijd

29 oktober 2021

Verslavingszorg Noord-Nederland kreeg meer aanmeldingen in coronatijd Volgens preventiespecialist Rob Otten van Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) liep het aantal aanmeldingen in 2020 op, maar geeft dat geen reden tot grote zorgen.

Als het om verslavingsgevallen met drugs gaat, is er bij VNN tussen 2019 en 2020 sprake van een stijging. Qua softdrugs gaat het aantal aanmeldingen van 298 naar 344, terwijl die bij harddrugs van 536 naar 597 gingen. Het aantal verslavingsgevallen met alcohol schommelde van 2018 tot en met 2020 tussen de 950 en 975 aanmeldingen.

Otten denkt niet dat het coronavirus hier een rol in speelt. "Het gebruik is niet omhoog gegaan vanwege corona", zegt hij. "Wel is het gebruik door het virus juist meer opgevallen, met meer aanmeldingen tot gevolg." "Kroegen waren dicht en festivals gingen niet door", legt hij uit. "Dat zijn normaliter de plekken waar meer alcohol en drugs genuttigd worden dan elders. Nu werd thuis méér gedronken", weet Otten. "Voor familie en vrienden viel het gebruik daarom eerder op, waardoor er sneller aan de bel werd getrokken." Hij beschouwt het als één van de twijfelachtige voordelen van de corona-pandemie.

Bron: rtvdrenthe.nl.

Laatste nieuws