NL EN
DONEER NU!

Utrechts restaurant mag geen spullen verkopen

5 december 2017

Utrechts restaurant mag geen spullen verkopen Iets verkopen in een restaurant mag zomaar niet. Dat ondervindt restaurant Comptoir Libanais in het vernieuwde gedeelte van winkelcentrum Hoog Catharijne. In Engeland kan in twintig restaurants van de Libanese keuken genoten worden en na het tafelen desgewenst een aankoop worden gedaan (zie foto). Van de smaakmaker sumak en het ’magische Oosterse kruidenmengsel’ za’atar tot oranjebloesem en rozenwater, en ’handgemaakte tassen uit kleine dorpjes in het Midden-Oosten’.

In Nederland geldt de Drank- en Horecawet en die bepaalt dat in een winkel geen alcohol mag worden geschonken en er - andersom - in een horecaruimte waar alcohol geschonken wordt geen spullen mogen worden verkocht (behalve kant- en klare eetwaren, zoals pizza's). Detailhandelsverkoop in andere delen van het horecapand mag overigens wel.

Theeketels, manden, fezzen en tajines, de wanden van Comptoir Libanais aan de Catharijne Esplanade staan er vol mee. Ze dienen als wandversiering en daar blijft het voorlopig dan ook bij. "Ze waren oorspronkelijk voor de verkoop bedoeld. Maar we houden ons aan de wet; we moeten wel", zegt een woordvoerster van HMSHost, de exploitant van de keten.

Volgens de woordvoerster wordt er vooralsnog geen keuze gemaakt tussen het schrappen van alcohol of de spulletjes van de schappen halen.

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws