NL EN
DONEER NU!

Studie: Een kater bestrijdt je niet met water drinken

29 augustus 2015

Studie: Een kater bestrijdt je niet met water drinken Uit een studie van de Universiteit van Utrecht blijkt dat het niet helpt om na een avondje stappen een paar glazen water te drinken om een kater te voorkomen.

De onderzoekers ondervroegen 826 Nederlanders over de laatste keer dat ze alcohol dronken. De helft van hen had aan het eind van de avond water gedronken. “De mensen die water hadden gedronken, zeiden zich de volgende dag weliswaar ietsjes beter te voelen”, zegt Joris Verster van de Universiteit Utrecht. "Maar de meeste symptomen van een kater, zoals misselijkheid of sloomheid, gingen niet weg."

Er is nooit aangetoond dat water drinken zou helpen bij het voorkomen van een kater. "Het is echt een volkswijsheid. Behoorlijk veel mensen denken dat een kater alleen maar een vochttekort is, en dat je het dus makkelijk kunt voorkomen", aldus Verster.
Uiteindelijk willen de onderzoekers achter de precieze oorzaken van een kater komen. "Misschien kan er dan een middel komen dat al die oorzaken bestrijdt." Zo’n middeltje is er nog niet, en dus is er volgens Verster voorlopig nog maar één ding dat een kater echt kan voorkomen: "Minder alcohol drinken."

Bron: utrecht.nieuws.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl