NL EN
DONEER NU!

Drank en wiet verlagen kans op succes later

19 november 2017

Uit nieuw onderzoek blijkt dat jonge volwassenen die regelmatig alcohol en marihuana gebruiken meer moeite hebben met hun opleiding, hun fulltime baan en hun huwelijk. Dat is de conclusie van Elizabeth Harari van het UConn Health instituut, gepresenteerd op de American Public Health Association 2017 Annual Meeting.

Tijdens de studie werden 1.165 personen vanaf hun twaalfde jaar - en vervolgens elke twee jaar opnieuw - getest tot hun 25-34ste.

De studie, die in Amerika werd uitgevoerd, is van groot belang omdat marihuana in dat land momenteel in steeds meer staten wordt gelegaliseerd voor medicinaal gebruik, maar ook voor recreatief gebruik.

Tevens concludeerden de wetenschappers dat mannen die volledig afhankelijk waren van drank en drugs het veel zwaarder te verduren kregen tijdens hun latere ontwikkeling dan vrouwen. Op alle vier maatstaven - opleiding, fulltime baan, huwelijk en sociaal-economische potentie - scoorden de mannen aanzienlijk lager dan vrouwen. Vrouwen die afhankelijk waren van wiet hadden bijvoorbeeld minder moeite om een fulltime baan te behouden en om te trouwen.

Bronnen: quotenet.nl en uconn.edu.

Laatste nieuws