NL EN
DONEER NU!

Latere avondklok betekent mogelijk ook langere opening supermarkten

23 maart 2021

Latere avondklok betekent mogelijk ook langere opening supermarkten Vanaf 31 maart gaat de avondklok later in. Niet meer om 21:00 uur, maar om 22:00 uur. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte bekend tijdens de persconferentie dinsdagavond over de coronamaatregelen.

De burgemeesters van het Veiligheidsberaad drongen daar afgelopen weekeinde unaniem op aan. Handhaving wordt volgens de burgemeesters lastiger als de zomertijd ingaat en het langer licht blijft. De zomertijd gaat aankomend weekend in.

Volgens belangenbehartiger van supermarkten CBL ligt het daarmee 'in de lijn der verwachting' dat supermarkten ook langer open blijven. "Met name in de Randstad zijn veel supermarkten normaliter tot 22:00 uur open", zegt woordvoerster Lisa Martis. "De verwachting is dat zij nu een uur later kunnen sluiten, dus bijvoorbeeld 21:45 uur in plaats van 20:45 uur."

De terrassen gaan - in tegenstelling tot wat velen verwachtten - niet open en de alcoholklok zal van kracht blijven. Dus geen alcoholverkoop na 20:00 uur.

Bron: rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws