NL EN
DONEER NU!

Alcoholbreak: nuttig of niet?

19 maart 2015

Alcoholbreak: nuttig of niet? Een maandje of langer geen borrels en biertjes meer. Stephanie Gerritsen en Herwin Thole hebben op eigen houtje een tijdje met de drank gebroken. Volgens alcoholdeskundige Rob Bovens van het Trimbos Instituut heeft zo'n korte break ook wel degelijk effect.

"Het is goed voor je gezondheid om even te stoppen. Je voelt je fitter en je gaat beter slapen. Sommige mensen vallen ook af, omdat ze minder gaan snacken." Toch zijn volgens Bovens vooral de psychische effecten van een tijdje stoppen belangrijk. "Je zult zien dat alcohol veel vaker aanwezig is in je leven dan je denkt en dat de groepsdruk om te drinken enorm is."

"Het moeilijkst zijn de avonden dat je lekker gaat eten met vrienden en geen wijn kunt drinken. En eerlijk gezegd is een feestje zonder alcohol ook best wel lastig", zegt Stephanie. In de paar maanden dat Herwin nu zonder alcohol door het leven gaat, merkt hij dat hij in ieder geval niet meer overal bij hoeft te zijn. "Ik hoef niet alles meer mee te maken. De FOMO, de fear of missing out, is er niet meer."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws