NL EN
DONEER NU!

Minister Kamp beantwoordt Kamervragen over 'feest-bv's'

18 januari 2016

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft de Kamervragen beantwoord van Eric Ziengs (VVD) over het bericht 'Feest-bv's ontlopen Drankwet met truc; Baromzet weggeboekt in apart bedrijfje'.

Uit het antwoord van Kamp blijkt dat vanuit de Drank- en Horecawet bezien het onderbrengen van de exploitatie van feesten en partijen door kantines in een aparte bv geen bezwaren oplevert, zolang de organisator van die feesten en partijen maar over een horecavergunning beschikt en aan de eisen van de wet voldoet. De vergunning voor het verstrekken van alcoholhoudende dranken wordt verleend aan een rechtspersoon. Deze rechtspersoon kan diverse vormen hebben, zoals bijvoorbeeld een speciale bv opgericht om feesten te organiseren, of een paracommerciële rechtspersoon zoals een sportvereniging.

De Wet markt en overheid is niet van toepassing op het gedrag van partijen zoals sportclubs, theaters en buurthuizen. Derhalve is het onderbrengen van kantineactiviteiten in aparte bv’s niet in strijd met de Wet markt en overheid. De Autoriteit Consument en Markt kan dan ook niet op grond van de Wet markt en overheid handhavend optreden tegen dergelijke bv’s.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws