NL EN
DONEER NU!

Terrasonderzoek: Amsterdam relatief goedkope terrasstad

22 augustus 2023

Terrasonderzoek: Amsterdam relatief goedkope terrasstad Amsterdam is in Europa een middenmoter wanneer het gaat om horecaprijzen op het terras. Voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 rosé) ben je in onze hoofdstad €45,80 kwijt. Dit is fors minder dan Oslo (waar je er 69,91 voor betaald) en meer dan in Budapest (waar het € 23,72 kost).

Dit en meer blijkt uit het Europees Terrasonderzoek 2023 van Spronsen & Partners horeca-advies. Voor dit onderzoek werden de prijzen bij diverse restaurants en cafés op de bekendste terrasplekken in Europese hoofdsteden onderzocht en vergeleken met de resultaten van 2018.

Net als bij het Nederlands Terrasonderzoek is ook gekeken naar het aantal rondjes dat inwoners in de desbetreffende stad wekelijks kunnen geven, de zogeheten ‘terraskoopkracht’. Dit wordt berekent door het gemiddeld besteedbaar inkomen in het land af te zetten tegen de terrasprijzen. Lissabon en Zagreb zijn de steden met de laagste ‘terraskoopkracht’ met gemiddeld 8 rondjes per week, in 2018 was dit nog enkel Zagreb. Bern heeft net als in 2018 de hoogste ‘terraskoopkracht’, daar kan men gemiddeld 26 rondjes per week bestellen. In eigen land kunnen er 19 rondjes per week besteld worden, dat is ruim twee rondjes meer dan in 2018. Daarmee staat Amsterdam op de derde plek en is hiermee dus een relatief goedkope terrasstad. Gemiddeld gemeten is de ‘terraskoopkracht’ over alle steden 14 rondjes per week.

Bron: spronsen.com.

Laatste nieuws