NL EN
DONEER NU!

Kleine hoeveelheid alcohol heeft al invloed op concentratie en creativiteit

9 augustus 2017

Kleine hoeveelheid alcohol heeft al invloed op concentratie en creativiteit Oostenrijkse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het effect van een kleine hoeveelheid alcohol (in de vorm van bier) op de creativiteit. Daaruit blijkt dat er in een experimentele setting bij 0,3 pro mille al een vermindering was van de concentratie, maar een verbetering van de creatieve cognitie. De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in Consciousness and Cognition.

Mathias Benedek, de hoofdonderzoek, verklaart dat als volgt: "Als je je heel goed concentreert op het oplossen van een probleem, kan je er zo gefixeerd door raken, dat je gedachten vastlopen in één bepaalde richting. Alcohol maakt het moeilijker om alle parameters van het probleem in gedachten te houden. Aan de andere kant kan alcohol er wel voor zorgen dat je in een andere richting gaat denken."

Benedek, M. a.o., Creativity on tap? Effects of alcohol intoxication on creative cognition. Consciousness and Cognition (2017), http://dx.doi.org/10.1016/j.concog.2017.06.020

Samenvatting: hier.

Bron: metronieuws.nl.
Zie ook: volkskrant.nl.

Laatste nieuws