NL EN
DONEER NU!

Weinig animo bij studenten voor Dry January

20 januari 2022

Weinig animo bij studenten voor Dry January Zes universiteiten en hogescholen doen dit jaar mee aan de Dry January-campagne van IkPas. Van die zes universiteiten en hogescholen — gezamenlijk goed voor 205.000 studenten — hebben slechts 23 studenten zich aangemeld. Zijn studenten tijdens de coronacrisis te gehecht geraakt aan alcohol?

De herhaaldelijke lockdowns kunnen ervoor hebben gezorgd dat mensen een houding hadden van: 'Ik ga me dit niet óók nog laten afpakken,' denkt Martijn Planken van IkPas.

Volgens Jolien Dopmeijer, hoofdonderzoeker Studentenmonitor van Trimbos is het gemiddelde drankgebruik van studenten tijdens de coronacrisis afgenomen. 39% van de studenten geeft aan dat hun drankgebruik hetzelfde is gebleven, bij 45% is het afgenomen en bij 16% is het toegenomen. Toch staat Dopmeijer niet te juichen. "Er zijn nog steeds veel overmatige en zware drinkers onder studenten. Als we de vragenlijst zouden gebruiken die we voor niet-studenten gebruiken om alcoholgebruik te onderzoeken, zou 80 tot 90 procent van de studenten in de categorie risicovol of problematisch drinker vallen."

Bron: folia.nl.

Laatste nieuws