NL EN
DONEER NU!

“Alcoholvrij bier stimuleert bewuster omgaan met alcohol”

31 juli 2018

“Alcoholvrij bier stimuleert bewuster omgaan met alcohol” Had alcoholvrij bier vroeger nog een slecht imago, nu zit de verkoop van alcoholvrije en alcoholarme pilsjes enorm in de lift. Goed nieuws, vindt 71% van de deelnemers aan de Stelling van de Dag van De Telegraaf. Bewuster omgaan met alcohol wordt hiermee gestimuleerd.

De meerderheid juicht het toe dat er steeds meer keuze is in bieren zonder (0.0) of vrijwel geen alcohol. Je kunt nu in ieder geval kiezen of je met of zonder alcohol drinkt in plaats van kiezen tussen alcohol of een frisje, zeggen de voorstanders. De voordelen zijn legio. "Je kunt gewoon gezellig meedrinken en toch met de auto naar huis. En je hebt geen kater de volgende dag." Anderen vinden het een voordeel dat er in 0.0 minder calorieën zitten dan in frisdrank en gewoon bier. De vraag naar alcoholvrij is vooral groot onder jongvolwassenen. Maar ook steeds meer 65-plussers zitten 'aan de 0.0'.

Om ook jongeren onder de 18 alcoholvrij bier te laten drinken, lijkt een minderheid niet verstandig. "Dit maakt de overstap naar alcohol veel te gemakkelijk." Maar de meesten zien er geen kwaad in.

De meesten vinden een alcoholvrij biertje goed te drinken. Zij vinden de smaak er de laatste jaren een stuk op vooruit gegaan. Een op de vijf vindt alcoholvrij bier maar onzin. "Bier zonder alcohol is geen bier, maar een verkeerde naam voor limonade", vindt een respondent. De tegenstanders vinden het spul niet te drinken. "Veel te zoet. Dan drink ik liever kraanwater als ik nog moet rijden."

Maar voor- en tegenstanders vinden het vooral voor de verkeersveiligheid goed dat alcoholvrij bier aan populariteit wint.

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws