NL EN
DONEER NU!

Staatssecretaris Van Rijn antwoordt op vragen van Voordewind

14 april 2014

Staatssecretaris Van Rijn antwoordt op vragen van Voordewind Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft antwoord gegeven op Kamervragen (van Joël Voordewind) over deelname van de supermarktbranche aan de NIX18-campagne.

Uit de antwoorden van de staatssecretaris blijkt dat hij recent met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel contact heeft gehad over het gebruik van het NIX18-logo. Inmiddels gebruiken de supermarkten zèlf bij hun eigen aanbiedingen het logo. Echter, bij reclame van alcoholproducenten in andere uitingen van de supermarkten (zoals bijvoorbeeld de Allerhande), wordt niet de NIX18-slogan, maar de slogan “Geen 18, geen alcohol” geplaatst.

Verder meldt de staatssecretaris onlangs een gesprek gevoerd te hebben met de top van de meeste supermarkten over de naleving van de leeftijdsgrenzen. Uit dat gesprek bleek dat de meeste supermarkten (recent) een systeem van elektronische leeftijdsverificatie hebben ingevoerd, dan wel doende zijn met de invoering van een dergelijk systeem.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl