NL EN
DONEER NU!

Beschikbaarheid van bier op veel locaties hoog

2 september 2022

De beschikbaarheid van alcoholvrij bier in de foodservicesegmenten 'eten', 'drinken', 'sporten', 'gemak', 'slapen' en 'evenementen' neemt toe. Inmiddels heeft 57% van de locaties in deze segmenten alcoholvrij bier beschikbaar, voor pils met alcohol ligt dit op 68%. Dat schrijft het Rotterdamse databedrijf Datlinq in een analyse.

Per type foodservicelocatie zijn grote verschillen. Zo is de beschikbaarheid van alcoholvrij bier in afhaal/bezorg en fastfoodlocaties nog laag. In sportkantines ligt de beschikbaarheid inmiddels wel op een hoog niveau, hoewel de beschikbaarheid van alcoholvrij bier in sportkantines, volgens Datlinq, nog niet op hetzelfde (hogere) niveau is van bier met alcohol. Hockey-kantines hebben de grootste beschikbaarheid. Maar ook in kantines bij golfbanen, honkbal en voetbal is vrijwel altijd ruim (alcoholvrij) bier beschikbaar. In kantines van atletiekverenigingen is dat veel minder vaak het geval.

Bier is in twee op de drie locaties beschikbaar op de tap en bijna 40% van de locaties heeft bier in flesjes beschikbaar. Twee op de tien locaties heeft bier in blikjes beschikbaar, dit zijn vaak de fastfoodlocaties maar ook speciaal bier in blik is steeds vaker beschikbaar in cafés. De beschikbaarheid van bier op fles groeit in de horeca het sterkst en inmiddels hebben 40% van de outlets die bier op fles beschikbaar hebben inmiddels een keuze uit 10 of meer varianten. Alcoholvrij bier wordt ook het meest in flesjes geserveerd in de horeca.

Bron: foodclicks.nl.

Laatste nieuws