NL EN
DONEER NU!

BestelThuis kiest voor leeftijdsverificatie met iDIN

27 januari 2021

BestelThuis kiest voor leeftijdsverificatie met iDIN De nieuwe Alcoholwet verplicht bij online bestellingen én tijdens de levering leeftijdscontrole. Dit moet voorkomen dat minderjarigen online alcohol bestellen.

BestelThuis, een landelijk platform gericht op bestellen van eten, drank, boodschappen en bloemen, kiest in haar nieuwe platform voor online leeftijdsverificatie met iDIN via Bluem. iDIN wordt steeds vaker gebruikt. Er zijn al ruim 10 miljoen iDIN transacties afgerond. Meer consumenten kennen het. Daarbij is het een eenvoudige wijze om je leeftijd te bevestigen. "Met iDIN voldoen we aan de wet en verkleinen we de kans op valse bestellingen", aldus Peter Meester. "Dit voorkomt dat er voor niets wordt gereden".

Voor bestellen van alcoholhoudende dranken of andere 18+ producten vindt er een online leeftijdsverificatie plaats. "iDIN werkt als iDEAL, alleen zonder te betalen: Kies je bank; Je ziet dat je gaat bevestigen of je wel of niet ouder dan 18 jaar bent. Na jouw akkoord, kom je terug bij BestelThuis.nl en is de 18+ leeftijdscontrole afgerond", aldus Rieko Kester, directeur van Bluem payment services.

Ook bij het aanmaken van de BestelThuis account kiest men voor 'iDIN accountvalidatie'. Eenmalig vindt dan de leeftijdsverificatie plaats. Bij volgende bestellingen wordt dit dan niet meer gevraagd. De accounthouder is verantwoordelijk voor zijn account en dient bij aflevering aanwezig te zijn in verband met leeftijdscontrole op het moment van verstrekking.

Bron: emerce.nl.

Laatste nieuws