NL EN
DONEER NU!

Hoogeveen gaat mogelijk inzet ‘loktieners’ uitbreiden

28 april 2017

De kans bestaat dat Hoogeveen de controles op de verstrekking van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar met ‘loktieners’, die nu alleen gehouden worden bij een deel van de supermarkten, verbreedt naar sportkantines, slijterijen en horeca in Hoogeveen. Dat staat in het jaarverslag Handhaving van de gemeente Hoogeveen.

Eerst gaat middels een zogeheten nulmeting uitgezocht worden in hoeverre sportkantines, horecagelegenheden en slijterijen zich aan de Drank- en Horecawet houden. De uitkomst van deze ‘stand van zaken’ wordt aan burgemeester en wethouders voorgelegd.

Volgens gemeentewoordvoerder Hans Vonk heeft de mogelijke uitbreiding van de controle naar andere verstrekkingspunten dan supermarkten geen directe aanleiding. "Dit was al de bedoeling toen we de proef met de supermarkten begonnen." Die proef heeft overigens wel het nut van controles met ‘loktieners’ aangetoond. Aanvankelijk ging bijna de helft van de achttien supermarkten die meededen over de schreef met de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. In de jaren erna steeg het nalevingspercentage van 53 naar 67% in 2016.

Bron: dvhn.nl.

Laatste nieuws