NL EN
DONEER NU!

'Zuipfeest' in zwembad Den Bosch maakt tongen los

3 december 2016

'Zuipfeest' in zwembad Den Bosch maakt tongen los Het leek zo onschuldig, een zwemfeest 'Aquavaganza' in het Sportiom zwembad in Den Bosch, speciaal voor studenten. Maar het discozwemmen voor jongvolwassenen liep vorige week zaterdag ietwat uit de hand. De Telegraaf maakte een reportage die op internet flink wat verontwaardiging oproept.

De tongen in het zwembad gingen los, maar die op social media ook. "Dat het überhaupt mag? Je zou zelfs kunnen verdrinken."

Een studente met een gat in haar hoofd languit op de zwembadtegels, een ander die niet meer kan lopen en door drie man sterk naar de uitgang begeleid moet worden. Een jongen trekt bij meisjes bikinihesjes omhoog en krijgt op zijn donder van het personeel. Hij krijgt een laatste waarschuwing. "Waarom is hij niet even gecorrigeerd door vrienden van de desbetreffende dames?"

Het Sportiom laat weten de beelden 'heftig' te vinden, maar nuanceert ook: "Hoe treurig ook, zo gaat het er op heel veel feestjes aan toe." De organisatie laat weten dat de reportage een vertekend beeld geeft van de avond. "Ze laten alleen de meest vergaande incidenten zien. Het is niet representatief voor de hele avond", aldus Jelle Teusink van Aquavaganza.

Bronnen: bd.nl en omroepbrabant.nl.

Laatste nieuws