NL EN
DONEER NU!

Harbers vindt alcoholcontroles belangrijk, maar wil niet terug naar fuiken

6 juli 2023

Harbers vindt alcoholcontroles belangrijk, maar wil niet terug naar fuiken Minister Mark Harbers heeft in reactie op de motie van het Kamerlid Laura Bromet, mede ondertekend door Suzanne Kröger en Harmen Krul, waarin om extra alcoholcontroles in het verkeer wordt gevraagd, aangegeven dat handhaving van rijden onder invloed een van de prioriteiten van de politie is, maar hij niet terug wil naar grootschalige alcoholcontroles.

Harbers lichtte tijdens een debatje in de Tweede Kamer toe dat vanwege de effectiviteit de politie minder inzet op grootschalige alcoholcontroles, omdat deze door het gebruik van social media gewoon veel minder effectief zijn geworden. Binnen een paar minuten is bekend of er ergens zo'n controle is, waardoor de politie weer achter het net vist.

Daarom kiest de politie ervoor om de handhaving veel flexibeler en risicogestuurd te doen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van heel veel achtergrondinformatie over grootschalige samenkomsten, feesten en evenementen. Op basis daarvan doet de politie hele gerichte verkeerscontroles. Dus de handhaving is er – volgens Harbers – “maar ouderwetse, grote fuiken” wil hij niet.

Bron: tweedekamer.nl.

Laatste nieuws