NL EN
DONEER NU!

Toolkit Reducing Alcohol Related Harm (RARHA) gereed

20 september 2016

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP heeft in samenwerking met het RIVM een belangrijke rol gespeeld bij het samenstellen van een nieuwe Europese ‘Toolkit’ met daarin opgenomen 43, uitvoerig beschreven alcohol-interventies, ook aangeduid als good-practices. De Toolkit is één van de meest concrete resultaten van het Europese RARHA-project ‘Reducing Alcohol Related Harm’, gefinancierd door de lidstaten en door de Europese Commissie (2014-2016).

De interventies zijn ingedeeld in drie types: ‘Vroegsignalering van alcoholproblemen’ (totaal 21 interventies zijn positief beoordeeld), Publiekscampagnes (9 interventies) en Schoolprogramma’s (13). De beoordeling van de kwaliteit van de interventies (assessment) is gebaseerd op de unieke ‘Erkennings-systematiek’ die voor het beoordelen van de kwaliteit van interventies op het terrein van de volksgezondheid is ontwikkeld door het RIVM en al gedurende langere tijd wordt toegepast in Nederland.

public-awareness-school-based-and-early-interventions-to-reduce-alcohol-related-harm-toolkit-rarha-.pdfpublic-awareness-school-based-and-early-interventions-to-reduce-alcohol-related-harm-toolkit-rarha-.pdf (796 kB)

Laatste nieuws