NL EN
DONEER NU!

Wereldwijde kankerpreventie-organisatie tegen Global Fund: “Stop deal met Heineken”

14 februari 2018

Wereldwijde kankerpreventie-organisatie tegen Global Fund: “Stop deal met Heineken” De Union for International Cancer Control (UICC) roept The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria in een open brief op haar partnerschap met Heineken te stoppen.

In een open brief wijst de UICC erop dat alcoholgebruik de realisatie van enkele Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN nadelig beïnvloedt. Specifiek wordt gerefereerd aan doel 3.5 dat zich richt op het versterken van de preventie en behandeling van schadelijk alcoholgebruik. Ook wordt gewezen op doel 3.4 dat beoogt de voortijdige sterfte door niet-overdraagbare ziekten (ook wel leefstijlziekren genoemd) te verminderen door preventie en behandeling en bevordering van geestelijke gezondheid en welzijn.

De UICC geeft in haar open brief aan dat alcohol een kankerverwekkende stof is en dat het gebruik ervan in 2012 verantwoordelijk was voor ongeveer 5% van de sterfgevallen door kanker, oftewel ongeveer 410.000 mensen. Er zal dus aanzienlijke vooruitgang geboekt moeten worden met het alcoholbeleid om deze en andere Duurzame Ontwikkelingsdoelen, inclusief doel 3, te bereiken: "Zorg voor een gezond leven en bevorder het welzijn voor iedereen van alle leeftijden."

Bron: uicc.org.

Laatste nieuws