NL EN
DONEER NU!

Brouwsector voldoet in 2022 aan EU-regels consumenteninformatie

13 juni 2019

Brouwsector voldoet in 2022 aan EU-regels consumenteninformatie De Europese brouwers willen dat vanaf 2022 de consumenteninformatie over ingrediënten en energiewaarden komt te staan op alle flesjes en blikjes bier die in de Europese Unie in de detailhandel verkocht worden. In september zal een nieuw Memorandum of Understanding (MoU) met EU-commissaris Vytensis Andriukaitis worden ondertekend om de verbintenis van de brouwers te formaliseren.

Het MoU staat open voor bedrijven en verenigingen uit andere drankensectoren (gedistilleerd, wijn, cider), echter op voorwaarde dat zo’n mede-ondertekenaar het MoU volledig onderschrijft en zich inzet voor het op de verpakking vermelden van zowel de ingrediëntendeclaratie als de energiewaarden. Gezien het feit dat de gedistilleerdsector een eigen MoU heeft getekend, waarin de ingrediëntendeclaratie ook online beschikbaar mag worden gesteld, zit het er niet in dat de hele alcoholbranche het nieuwe MoU van de bierbrouwers zal mede-ondertekenen.

In de afgelopen vier jaar zijn de brouwers op vrijwillige basis consumenteninformatie op hun verpakkingen gaan plaatsen, volledig in overeenstemming met Verordening (EU) nr. 1169/2011. Inmiddels wordt op 60% van alle in de detailhandel verkochte biertjes de energiewaarde vermeld en op 85% de ingrediëntendeclaratie.

Bron: brewersofeurope.org.

Laatste nieuws