NL EN
DONEER NU!

'Wijntje drinken in schoenenzaak is belachelijk'

23 februari 2016

Gewone winkels krijgen in gemeenten die mee gaan doen aan de VNG-blurring pilot steeds meer vrijheid om alcohol te schenken, om zodoende de traditionele winkeliers het hoofd boven water te kunnen laten houden.

Maar het beleid om van de fysieke winkels veredelde cafés te maken, stuit horeca-ondernemers tegen de borst. De bedoeling is dat gewone winkels de helft van hun winkel als horecagedeelte mogen inrichten. "En dat gedeelte mag dan ook nog eens aan de voorkant van een zaak zijn, zodat van buitenaf alles een horecazaak lijkt", zegt Ton Poppes, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam in een interview met Horeca Misset.

Poppes: "Alcohol hoort in de horeca thuis, in die sector hebben ze ervoor geleerd. Drank is in goede handen van de horeca. Bovendien zou het de drempel om drank te nuttigen verlagen als je tijdens het wachten in een schoenenwinkel een wijntje kunt bestellen."

Poppes denkt dat op termijn het er bij de jongeren wel in wordt geslepen dat ze pas drank mogen drinken als ze 18 jaar zijn. „Het is wachten op volgende generaties. Zij vinden het dan normaal dat je op je 16e geen drank kunt bestellen. Evengoed zullen ze de horeca wel ingaan, voor het sociale leven met hun vrienden en vriendinnen."

Bron: metronieuws.nl.
Video: Misset Horeca.

Laatste nieuws