NL EN
DONEER NU!

Gemeente Overbetuwe verleent zichzelf ontheffingen voor raadsborrels

5 december 2020

Sinds jaar en dag organiseert Overbetuwe een nazit met bier en wijn na de gemeenteraadsvergaderingen. De burgemeester verleent daar telkens een ontheffing van de Drank- en Horecawet voor.

Nu de horeca gesloten is ontstond ophef over die nazit na 20:00 uur. Die bleek inmiddels echter geschrapt. Dat de ontheffingsaanvraag wel “gewoon” was doorgegaan was een foutje.

Sandra van Ginneken, adviseur Drank- en Horecawet van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, is verbaasd over het feit dat Overbetuwe ontheffingen verleend voor haar eigen borrels na de raadsvergaderingen. "Die ontheffingsmogelijkheid in de wet is bedoeld voor bijzondere evenementen, zoals Koningsdag of de plaatselijke braderie. Dan mogen burgers en organisaties buiten de horeca om, bier en wijn schenken. Maar de wetgever heeft niet mogelijk willen maken dat er ergens regelmatig op dezelfde plek alcohol geschonken wordt, zonder horecavergunning." Zij concludeert: “Hier is sprake van oneigenlijk gebruik van deze ontheffingsmogelijkheid.”

Bronnen: omroeplingewaard.nl en gelderlander.nl.

Gemeente Overbetuwe verleent zichzelf ontheffingen voor raadsborrels

Laatste nieuws