NL EN
DONEER NU!

Expositie Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) bij Trias

12 maart 2015

Expositie Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) bij Trias Dinsdag 31 maart is in Zwolle de opening van de expositie over FAS met medewerking van fotograaf Allard de Witte en (pleeg)ouders van kinderen met FAS. Van woensdag 1 april tot en met maandag 20 april is de expositie op afspraak te bezoeken door scholen, hulpverleners, pleegouders en andere belangstellenden.

In Nederland worden elk jaar naar schatting 500 kinderen geboren met FAS. Deze kinderen zijn geestelijk en lichamelijk beschadigd doordat hun moeders alcohol dronken toen ze zwanger waren. Veel kinderen met FAS groeien op in een pleeggezin: FAS komt tien keer zo vaak voor in pleegzorg als daarbuiten.
Kinderen met FAS hebben dikwijls specifieke uiterlijke kenmerken zoals een dunne bovenlip, smalle en laagstaande oren en hangende of scheel staande ogen. Het voornaamste probleem ligt echter bij de opgelopen hersenbeschadiging waardoor concentratie-, geheugen- en gedragsproblemen ontstaan. Het overgrote deel van kinderen met FAS kan op latere leeftijd niet zelfstandig wonen en heeft levenslang toezicht en begeleiding nodig. Het is van groot belang zo vroeg mogelijk een juiste diagnose te stellen, zodat deze kinderen de juiste zorg en begeleiding krijgen. Hierdoor kan hun toekomstperspectief aanmerkelijk verbeteren.

Bron: weblogzwolle.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl