NL EN
DONEER NU!

Brabants café schenkt nu goedkoop Duits pils

27 december 2022

Bij café De Nachtegaal in Uden gaan de prijzen voor pils vanaf 1 januari omlaag. "We zijn over de grens gaan kijken", vertelt eigenaresse Anke Wijdeven.

Toen Heineken aankondigde dat er na de jaarwisseling opnieuw een forse prijsstijging van meer dan 10% in het vat zit, zagen de eigenaren van het café geen andere uitweg dan overstappen op een ander merk.

Uiteindelijk is de keus gevallen op het Duitse biertje 'Zachte Premium'. "Gebrouwen in Allersheim", vertelt Anke. "Dat is niet het allerbekendste merk, maar dat was qua prijs-kwaliteit het lekkerste biertje. En het heeft nagenoeg dezelfde afdronk als Heineken." Of de klanten het verschil gaan proeven is nog even spannend.

Hoewel er kosten verbonden zijn aan het importeren van Duits bier, is het nog steeds een stuk goedkoper dan Nederlands bier. En daardoor betalen de klanten van De Nachtegaal vanaf volgend jaar een stuk minder. "Nu kost een biertje bij ons 2,75 euro, maar dat wordt straks 2,25 euro", zegt Anke. Een dikke vijftig cent verschil dus. "In vergelijking met wat het in het nieuwe jaar bij andere cafés kost, zitten we bijna op een euro verschil."

Het café heeft geen afspraken met bierbrouwers, waardoor overstappen op een ander merk makkelijk kan. Dat geldt niet voor ieder café, omdat die vaak een pand huren van een brouwerij.

Bron: omroepbrabant.nl.

Laatste nieuws