NL EN
DONEER NU!

Voordewind wil stop op toename verkooppunten en sluitende leeftijdscontrole

9 maart 2016

Vandaag stelde Joël Voordewind van de ChristenUnie Kamervragen over de toename van het aantal comazuipers. Voordewind: "De stijging van het aantal comazuipers is zorgwekkend. De controle op het verkrijgen van alcohol onder de 18 jaar is nog onvoldoende. Ik wil dat de staatssecretaris hier iets aan gaat doen." De VNG stimuleert momenteel pilots waarbij 'normale' winkels ook alcohol mogen verkopen. "Hierdoor is het aantal verkooppunten van alcohol toegenomen. Deze trend vergroot het risico dat het aantal gevallen van drankmisbruik onder jongeren juist toeneemt."

Voordewind wil dat supermarkten met een sluitend controlesysteem gaan werken om de drempel voor jongeren om alcohol te kopen, te verhogen. Nu lukt het de helft van de minderjarige jongeren nog gewoon om alcohol te kopen bij de supermarkten. Voordewind komt binnenkort met een eigen initiatiefwetsvoorstel om de controle sluitend te maken.

Met een initiatiefwetsvoorstel zorgde Joël Voordewind - samen met andere Kamerleden – er eerder voor dat de minimumleeftijd voor de verkoop van alcohol op 1 januari 2014 werd verhoogd naar 18 jaar.

Bron: ChristenUnie.nl.

kamervragen-voordewind-comazuipers.dockamervragen-voordewind-comazuipers.doc (44,0 kB)

Laatste nieuws