NL EN
DONEER NU!

Bewoners: verbied drinken van alcohol in Rotterdams stadspark

30 maart 2018

Bewoners: verbied drinken van alcohol in Rotterdams stadspark Een groep bewoners vertegenwoordigd in de Aktiegroep Oude Westen wil dat het drinken van alcohol in het Rotterdamse Wijkpark weer verboden wordt. In een brief aan de burgemeester Aboutaleb schrijven zij dat daklozen met literflessen bier, wodka en whisky de bankjes bezetten sinds alcohol drinken in het Wijkpark toegestaan is. Andere bewoners zouden zich daardoor onveilig voelen en het park zijn gaan mijden.

Wilma Kruger, bewoner van de Gouvernestraat: Toen het Wijkpark dertig jaar geleden opgericht werd, spraken we als bewoners met elkaar af dat er geen alcohol of drugs gebruikt mogen worden. Ook mag je er geen hond uitlaten en mag je er niet fietsen. Dat werkte altijd goed. Dat je er sinds twee jaar wel mag drinken, is D66-beleid. Dat trekt dakloze alcoholisten aan. Probleem is dat de drank ze luidruchtig maakt en dat ze hun behoefte doen in de bosjes.

Suardus Ebbinge (D66), net afgetreden als gebiedsvoorzitter, maakte het alcoholverbod twee jaar geleden ongedaan: Drinken moet niet verboden worden, vindt hij. “Het gaat heel goed met de stad. Daar hoort ook bij dat je op een zonnige dag een biertje of een wijntje in het park mag drinken. Dronken mannen moet de politie oppakken.” Hennie van Schaik (Leefbaar Rotterdam), kandidaat-voorzitter gebiedscommissie Centrum is het met hem eens. “Persoonlijk vind ik dat je alcohol mag drinken in het park. Toen alcohol nog wel verboden was, zaten er óók dronken mensen en drugsgebruikers.”

Bron: nrc.nl.

Laatste nieuws