NL EN
DONEER NU!

Pollemans verliest kort geding om Ageviewers

11 september 2014

Pollemans verliest kort geding om Ageviewers Het hoofdkantoor van Albert Heijn mag franchisehouder Jan Pollemans uit Etten-Leur verbieden om het leeftijdscontrolesysteem Ageviewers in te voeren. Dat is het oordeel van de Rechtbank Noord-Holland in kort geding.

Pollemans had de zaak aan de rechter voorgelegd omdat hij in zijn zaak gebruik wil maken van dit volgens hem zeer effectieve systeem. Albert Heijn vreest dat de Ageviewers op gespannen voet kan staan met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en dat het door klanten als inbreuk op hun privacy en als klantonvriendelijk wordt ervaren.

De voorzieningenrechter vindt het al dan niet invoeren van Ageviewers een onderwerp waarover Albert Heijn als franchisegever bevoegd is te beslissen. Daarbij is Albert Heijn gebonden aan de eisen van redelijkheid en billijkheid. De opstelling van Albert Heijn in deze kwestie is echter niet onredelijk. Verder mag Albert Heijn rekening houden met het ketenbelang. Het is dus niet onbegrijpelijk dat Albert Heijn deze kwestie uniform wil regelen.

Bron: rechtspraak.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl