NL EN
DONEER NU!

Wordt er in Nederland thuis drank gestookt?

30 december 2016

Wordt er in Nederland thuis drank gestookt? Zelf je eigen sterke drank stoken. Bij het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP hebben ze niet de indruk dat het op grote schaal gebeurt. Maar bij een webshop voor drankstokers, weten ze dat het wel gebeurt.

"Vroeger zag je dat het alleen 65-plussers waren die dit als hobby deden, maar sinds de serie Moonshiners is het echt een rage geworden. Ook onder jongeren." Ook al mag het eigenlijk niet. Om sterke drank te maken heb je een distilleerketel nodig en daar is een vergunning voor nodig. "Maar dat hebben die hobbystokers niet hoor", zegt de webshopeigenaar.

Eigen sterke drank stoken gaat ook wel eens mis. Regelmatig lees je berichten over mensen die zijn overleden na het drinken van zelfgestookte sterke drank, zoals in India en deze week nog in Pakistan. Vorige week overleden tientallen Russen na het drinken van wodka die aangelengd was met badolie. In Nederland zijn geen gevallen bekend waarbij mensen overleden door zelfgestookte drank.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws