NL EN
DONEER NU!

Duitse brouwers willen statiegeld op lege bierkratten sterk verhogen

23 augustus 2019

Op een bierkrat zit in Duitsland momenteel €1,50 statiegeld. Voor veel consumenten is dit blijkbaar te weinig om de kratten te retourneren. Daarom wordt gesproken over een sterke verhoging van het statiegeld op lege kratten.

De 800 leden tellende vereniging van particuliere brouwerijen roept op tot een landelijke statiegeldverhoging voor bierkratten van ten minste €5,00. Dat zei Roland Demleitner, Managing Director van het Verband Private Brauereien Deutschland. "Als er aan het einde van het jaar geen landelijke overeenkomst is, gaat het Duitse depositosysteem kapot", aldus Demleitner. "Het statiegeld is zeker 40 jaar niet verhoogd."

De 40 leden van de afdeling Beieren van de brouwersvereniging willen desnoods de statiegeldverhoging alleen doorzetten: zij willen een verhoging tot €6,00 die maart volgend jaar al in moet gaan.

Achtergrond van de discussie: voor het geld is het voor veel consumenten en groothandelaren niet de moeite waard om de kratten terug te brengen naar de brouwerijen. De brouwerijen worden daarom gedwongen om telkens nieuwe kratten te kopen - en dat loopt in de papieren.

Bron: spiegel.de.

Laatste nieuws