NL EN
DONEER NU!

Rotterdam start nieuw programma Drugs en Alcohol

18 juni 2015

Rotterdam gaat jonge testaankopers inzetten om te controleren of cafés, supermarkten en sportkantines geen alcohol verkopen aan minderjarigen. De testaankopers zijn 18 jaar maar zien er jong uit voor hun leeftijd. Dit betekent dat ze gevraagd moeten worden hun identiteitsbewijs te tonen, voor ze bijvoorbeeld een biertje kunnen bestellen.

De naleving van de leeftijdsgrens in de horeca en sportkantines moet met 100% stijgen. De inzet van controleurs wordt daarom fors verhoogd.
80% van het uitgaansgeweld is alcoholgerelateerd. Samen met de horeca wil de gemeente werken aan een bruisend en plezierig uitgaansklimaat.

Naast de stringente handhaving bij verkooppunten gaat Rotterdam ook problematisch gebruik screenen onder risicogroepen. Leerplichtambtenaren worden opgeleid om drugs- en alcoholgebruik onder spijbelende leerlingen te signaleren. Jongeren die bij Halt terechtkomen na alcohol- of drugsbezit worden voortaan ook gescreend. Verslavingszorg is voor deze groep verplicht bij een zorgelijke score op gebruik.

Bron onder meer: ad.nl.

persbericht-drugs-en-alcohol-ll.pdfpersbericht-drugs-en-alcohol-ll.pdf (32,8 kB)

Laatste nieuws