NL EN
DONEER NU!

Slachtoffer van tramdrama in Den Haag was dronken

27 oktober 2021

De 39-jarige Pawel Bernat die vorige week stierf na een tramaanrijding in Den Haag, was dronken. Dat blijkt uit het toxicologisch onderzoek, meldt het Openbaar Ministerie. In het bloed van de man werd een promillage gevonden van 3,6. Gelijk aan zo’n veertien glazen alcohol.

Bernat stond op maandagavond 18 oktober bij de tramhalte aan de Rijswijkse Landingsbaan in de Haagse wijk Ypenburg. Volgens het OM werd hij door een 15-jarige jongen van het perron geduwd. Hij viel en kwam onder een aanrijdende tram terecht. Bernat overleefde de aanrijding niet.

De verdachte tiener was samen met een andere 15-jarige en een man van 18 op de halte. Na de fatale val renden zij weg. De advocaat van de 18-jarige man zei eerder tegen deze krant dat Bernat niet moedwillig onder de tram werd geduwd, maar dat het slachtoffer zich dronken opdrong aan het drietal. Toen de 15-jarige een afwerend gebaar maakte, viel de Poolse man voor een aankomende tram. "Zijn vriend heeft alleen de hand en vinger van het slachtoffer weggeslagen", aldus mr. Hugo Bakker, de advocaat van de 18-jarige jongen.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws