NL EN
DONEER NU!

Veroordeling van jongerenvereniging 't Waeske in Guttecoven

25 september 2018

Veroordeling van jongerenvereniging 't Waeske in Guttecoven De Rechtbank Limburg heeft vandaag jongerenvereniging ’t Waeske veroordeeld tot een (deels voorwaardelijke) geldboete. De rechtbank doet dit omdat zij ’t Waeske verantwoordelijk houdt voor de dood van een 15-jarige jongen.

Naar het oordeel van de rechtbank, is ’t Waeske niet alleen verantwoordelijk voor het dronken maken van de 15-jarige jongen, maar kan ’t Waeske ook verantwoordelijk gehouden worden voor zijn dood. Als hij niet dronken was geweest door toedoen van ’t Waeske, zou hij zich naar alle waarschijnlijkheid niet op de A2 hebben begeven en aangereden zijn. De dood van de jongen is daarom redelijkerwijs aan ’t Waeske toe te rekenen.

De rechtbank veroordeelt ’t Waeske voor overtreding van art. 252 van het Wetboek van Strafrecht tot een geldboete van € 15.000, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Een onvoorwaardelijk deel is op zijn plaats om ’t Waeske te laten voelen dat er heel verkeerd gehandeld is. Om ’t Waeske ervan bewust te laten zijn dat men niet nog eens de fout in mag gaan, legt de rechtbank de boete deels voorwaardelijk op.

Daarnaast legt de rechtbank een onvoorwaardelijke geldboete van € 1.000 op voor het overtreden van art. 20, eerste lid, van de Drank- en Horecawet, omdat ‘t Waeske bedrijfsmatig alcohol aan jongeren onder 18 jaar verstrekte. Als ’t Waeske de komende 3 jaar nog een keer de Drank- en Horecawet overtreedt, volgt een sluiting voor de tijd van 6 maanden. Dit op grond van art. 7, onder c, van de Wet economische delicten.

Uitspraak: hier.

Bron: rechtspraak.nl.

Laatste nieuws