NL EN
DONEER NU!

Zelfbedieningstap in strijd met Drank- en Horecawet

26 januari 2017

Zelfbedieningstap in strijd met Drank- en Horecawet Remco Snoeren (21) uit Oosterhout en zakenpartner Ivy Kithom (20) uit Dordrecht hopen de (horeca)markt te gaan veroveren met hun SimpleTap: een mobiele bar waaraan iedereen zelf een perfect glaasje bier kan tappen, met een volledig geautomatiseerd bestel- en afrekensysteem. Dit meldt BN/de Stem.

Volgens Sandra van Ginneken, beleidsmedewerker van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, is de Simple Tap in strijd met de Drank- en Horecawet. In die wet staat namelijk dat het horeca-ondernemers verboden is automaten te hebben staan waaruit de afnemers zelfstandig alcoholhoudende drank kunnen betrekken. Die bepaling is opgenomen om te zorgen dat de leeftijdsgrens wordt nageleefd en dat er geen alcohol wordt verstrekt aan dronken personen.

De oplossing die de ondernemers achter SimpleTap hebben bedacht tegen dit wettelijk verbod is om er continu een personeelslid bij te laten staan. Sandra van Ginneken: "Dan mag het echter nog steeds niet: de wet zegt immers dat er geen automaat aanwezig mag zijn. Er staat dus niet dat je een automaat onder toezicht wel mag gebruiken."

Bron eerste alinea: bndestem.nl.

Laatste nieuws