NL EN
DONEER NU!

Amsterdamse eindexamenscholieren feesten op school doorgaans met fris

13 juni 2018

Amsterdamse eindexamenscholieren feesten op school doorgaans met fris Sinds de wijziging van de Drank- en Horecawet in 2014 mag er geen drank worden verstrekt aan jongeren onder de 18 jaar. Waar mavo'ers na hun eindexamens nog minderjarig zijn, zijn veel vwo'ers al volwassen. Wat leeftijd betreft dan. De meeste Amsterdamse scholen nemen daarom het zekere voor het onzekere: tijdens de examenvieringen schenken ze geen alcohol.

De leerlingen van het Luzac die straks hun cijferlijsten ophalen, wacht een feestelijk onthaal met ballonnen, slingers en alcoholvrije bubbels. Ook voor die van het Barlaeus Gymnasium staat een 'vrolijk alcoholvrij drankje' klaar. Cola, bijvoorbeeld.
Na de diploma-uitreiking schenken beide scholen wel alcohol, maar uitsluitend aan leerlingen boven de 18 jaar. De rest feest op fris.

Andere scholen zijn rechtlijniger: ze schenken onder geen beding drank, ook niet tijdens de diploma-uitreiking. "Alcohol vinden we onwenselijk, we zijn een gezonde school," stelt Marike van Wetering van het Lumion en Calandlyceum, dat tijdens de uitreiking een gala organiseert.

Bron: parool.nl.

Laatste nieuws