NL EN
DONEER NU!

Franse alcoholreclamewetgeving wordt versoepeld

14 juni 2015

Franse alcoholreclamewetgeving wordt versoepeld Afgelopen week heeft het Franse parlement ingestemd met een amendement dat strekt tot wijziging van de strenge alcoholreclamewetgeving van het land. De aanpassing houdt in dat er in de toekomst in Frankrijk een wettelijk onderscheid zal worden gemaakt tussen alcoholinformatie en alcoholreclame.

Het aangenomen amendement werd opgesteld door Gérard César, een senator uit Sarkozy’s Republikeinse Partij, wijnboer van beroep. De wijziging maakt deel uit van een omstreden economische hervormingswet, de Macron-wet. Die wet is gericht op verlaging van administratieve lasten.

Het amendement César kreeg de steun van een meerderheid in het parlement, alhoewel er in de weken voor de stemming diverse oproepen waren om de bestaande wetgeving te steunen, zowel van het Franse kabinet, als van vele Europese gezondheidsorganisaties en Claude Evin, de architect van de vigerende wet (zie foto).

Overigens worden inmiddels pogingen ondernomen om het gewraakte amendement weer van tafel te krijgen. President Hollande heeft de wijnsector in elk geval laten weten dat de huidige wet wat hem betreft intact moet blijven.

Bronnen: eucam.info en eurocare.org.

Laatste nieuws