NL EN
DONEER NU!

Heineken gaf akkoord op nieuwe varianten Amstel Bier in Rusland

7 maart 2023

Heineken is gisteren teruggekomen op twee eerdere verklaringen over investeringen in Rusland. De brouwer biedt excuses aan omdat het bedrijf niet helder was over de noodzaak te investeren in Rusland, hetgeen tot onduidelijkheid en twijfel heeft geleid over de belofte van Heineken om Rusland te verlaten.

De bierbrouwer erkent nu dat zijn Russische dochteronderneming niet volledig losstaat van het moederbedrijf in Amsterdam én dat het hoofdkantoor vooraf instemde met de introductie van een deel van de nieuwe producten die Heineken Rusland vorig jaar lanceerde.

Eerder verklaarde Heineken dat het management in Rusland volledig op zichzelf stond en handelde zonder steun van het moederbedrijf. Gisteren meldde Heineken de volgende fase in te gaan waarin de activiteiten in Rusland worden losgekoppeld. Die loskoppeling heeft dus nog niet plaatsgevonden.

Heineken geeft ook toe dat het hoofdkantoor de Russische afdeling van het bedrijf toestemming heeft gegeven drie nieuwe varianten van Amstel Bier (Amstel Fresh, Amstel Extra en Amstel Natur Wild Berries) op de markt te brengen, wat het bedrijf eerder eveneens ontkende.

Waar Heineken eerder sprak van ‘verminderde activiteiten’ in Rusland, meldt het bedrijf nu dat de afzet gelijk bleef.

Bronnen: nos.nl en ftm.nl.

Statement Heineken: hier in te zien.

Laatste nieuws