NL EN
DONEER NU!

Meerderheid Telegraafrespondenten vindt sportkantine geen concurrent van café

4 april 2018

Meerderheid Telegraafrespondenten vindt sportkantine geen concurrent van café Het lokale café heeft niet veel last van buurthuizen, culturele instellingen en sportkantines waar ook drank en voedsel worden geserveerd. Althans, dat denkt iets meer dan de helft van de deelnemers (53%) aan de Stelling van de Dag van De Telegraaf.

De mening van deze respondenten staat echter lijnrecht tegenover de opinie van horecaondernemers die steen en been klagen over oneerlijke concurrentie van deze gelegenheden, die drank en snacks goedkoper verkopen dan de buurtkroeg of het culturele café.

Menig Telegraafrespondent denkt wel dat de sportclub het moet hebben van de barinkomsten. De biertap sluiten na de laatste wedstrijd is dan ook geen goed idee, stelt meer dan de helft van de deelnemers.

Toch wordt door de respondenten wel de wenkbrauwen gefronst over de combinatie alcohol en sport. Velen vinden het een in tegenspraak met het ander. "Drank hoort helemaal niet bij sporten. Een glas water na het sporten, dat is goed en gezond", betoogt iemand.

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws