NL EN
DONEER NU!

Weer praten BN’ers over hun relatie met alcohol

20 augustus 2021

Bekende Nederlanders, waaronder Brigit Maasland, Tim Knol en Duncan Stutterheim praten openhartig over hun relatie met alcohol in een nieuwe reeks van de podcast Eerlijk over alcohol.

Presentator Koos van Plateringen praat met bekende én onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelde. Waarom zijn zij minder gaan drinken, of zelfs gestopt, en wat heeft deze beslissing voor impact gehad op hun leven en gezondheid? Het tweede seizoen van de 5-delige serie Eerlijk over alcohol is vanaf zondag 22 augustus wekelijks te beluisteren via alle populaire podcast apps.

In elke nieuwe aflevering staat een persoonlijk verhaal centraal staat. Zo spreekt Koos in de eerste aflevering singer-songwriter Tim Knol die zijn levensstijl drastisch heeft veranderd en hierdoor ruim 40 kilo afviel. Tim Knol: "Ik dronk vier a vijf avonden in de week zo’n 20 biertjes per avond. Op een gegeven moment gingen alle alarmbellen af en ging ik naar de huisarts."

Presentator Koos van Plateringen besloot vier jaar geleden te stoppen met het drinken van alcohol. "Alcohol was als een vriend die in de loop der jaren steeds meer het slechtste in mij naar boven haalde. Mijn leven is de afgelopen jaren enorm veranderd en eigenlijk alleen maar positief. Altijd fris, altijd helder. Ik voel meer, ik ervaar meer, ik leef meer. Mijn eigen ervaring en natuurlijk de ervaringen van de mensen die ik spreek in deze podcast, vormen hopelijke een inspiratie voor anderen om eens kritisch naar hun alcoholgebruik te kijken. Want één ding is heel duidelijk: met minder alcohol is het leven net zo leuk… misschien zelfs leuker!"

Bron: spreekbuis.nl.

Laatste nieuws