NL EN
DONEER NU!

Zorgen over alcoholgebruik door minderjarigen tijdens Bruisend Reeuwijk

19 september 2019

Zorgen over alcoholgebruik door minderjarigen tijdens Bruisend Reeuwijk Burgemeester Christiaan van der Kamp maakt zich zorgen over het overmatige gebruik van alcohol (en lachgas) onder jongeren. Aanleiding is het sterk verhoogde aantal bekeuringen voor alcoholconsumptie en alcoholbezit aan jongeren onder de achttien jaar tijdens Bruisend Reeuwijk dit jaar.

“Dit jaar zijn 59 bekeuringen uitgereikt voor het nuttigen of bij zich hebben van alcohol. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de dertig bekeuringen in 2018.” Zeventien van de 59 bekeuringen zijn uitgeschreven aan jongeren onder de 16 jaar, 42 bekeuringen gingen naar jongeren van 16 en 17 jaar. Daarnaast zijn twee jongeren als gevolg van alcoholmisbruik in coma geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd voor acute medische hulp.

De bekeuringen zijn uitgeschreven ondanks goede afspraken met de organisatie over het niet schenken van alcohol aan minderjarigen. De afspraken zijn zorgvuldig nageleefd; gebleken is dat jongeren zelf alcohol hebben meegenomen naar het evenement.

Bron: rtvbodegraven.nl.

Laatste nieuws