NL EN
DONEER NU!

Bij 10% dodelijke ongelukken snelweg was teveel gedronken

6 augustus 2019

Bij 10% dodelijke ongelukken snelweg was teveel gedronken Bij minstens zes van de 63 dodelijke ongelukken op snelwegen in 2017 was te veel alcohol gedronken. Waarschijnlijk is het aantal gevallen van overmatig alcoholgebruik in werkelijkheid hoger, want als de omgekomen automobilist het enige slachtoffer is wordt niet altijd gecontroleerd of er te veel gedronken is.

Bij minstens vijf ongelukken werd te hard gereden, in twee gevallen in combinatie met te veel drank op. Eén dode reed juist te langzaam met drank op. Deze automobilist kwam om toen hij met een snelheid van 40 tot 60 kilometer per uur over de snelweg reed.

Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), waarbij op basis van de politieverslagen een uitgebreide analyse is gemaakt van alle dodelijke ongelukken die in 2017 op de rijkswegen gebeuren. Dat zijn vrijwel alle snelwegen en een twintigtal N-wegen. Er waren dat jaar 63 dodelijk ongelukken, niet alleen met personenauto's, maar ook met vrachtauto's, bestelbusjes, motoren en voetgangers, waarbij 71 doden vielen. Dat is slechts een klein deel van het totale aantal verkeersdoden in Nederland in dat jaar. Op alle Nederlandse wegen vielen 613 doden.

Bron: nos.nl.

davidse---dodelijke-verkeersongevallen--op-rijkswegen-in-2017.pdfdavidse---dodelijke-verkeersongevallen--op-rijkswegen-in-2017.pdf (1,71 MB)

Laatste nieuws