NL EN
DONEER NU!

EC: Etikettering alcoholhoudende dranken moet per 100 ml worden

1 augustus 2017

EC: Etikettering alcoholhoudende dranken moet per 100 ml worden In antwoord op vragen van Europarlementariërs Bart Staes (Verts/ALE) en Margrete Auken (Verts/ALE) heeft Commissaris Vytenis Andriukaitis laten weten dat de Europese Commissie verlangt dat de alcoholproducenten hun producten gaan voorzien van een ingrediëntendeclaratie en een voedingswaardevermelding per 100 ml. De alcoholproducenten mogen daarnaast de ingrediëntendeclaratie weergeven in porties (dus per standaardglas).

Verder eist de Commissie dat het zelfreguleringsvoorstel waarom de Europese Commissie heeft gevraagd “robuust” is en er steun is vanuit de sector.

De Europese Commissie heeft in maart besloten de alcoholbranche uit te nodigen om binnen één jaar te komen met een zelfreguleringsvoorstel omtrent etikettering van alcoholhoudende dranken. Langzamerhand wordt duidelijk welke eisen de Commissie stelt aan dat zelfreguleringsvoorstel.

Met de keuze voor 100 ml zullen de bierbrouwers tevreden zijn. Zij lobbyden daarvoor. De gedistilleerd producenten gaven echter aan dat een vermelding per portie (voor gedistilleerd zou dat zijn 30 ml) hun voorkeur geniet.

antwoord-op-vragen.docxantwoord-op-vragen.docx (27,9 kB)

Laatste nieuws