NL EN
DONEER NU!

Radlermarkt stort in door suikerdiscussie

29 maart 2017

Radlermarkt stort in door suikerdiscussie De Radlermarkt gaat gebukt onder het juk van de suikerdiscussie. Vorig jaar daalde de markt 7% in liters. Er zijn parallellen te zien met wat zich in de reguliere frisdranken voltrekt. Die markt levert in door een verschuiving naar suikervrije alternatieven: water met smaak en bronwater groeien hierdoor sterk.

Na een stormachtige ontwikkeling in de afgelopen jaren blijkt 2016 het kantelpunt voor de Radlermarkt. Reeds in 2015 vlakte de groei af, vorig jaar noteerde Nielsen -7%. Dat betekent fors minder liters. Het lijkt erop dat vruchtenbieren - net als frisdranken - last hebben van de ‘suikerdiscussie’.

Met het teruglopen van de markt zal er een verdere ‘rationalisering’ plaatsvinden, zo denken de experts. Opvallend is daarbij dat het vorig jaar nog Radler-introducties regende. Dit jaar komen AB-Inbev en Heineken als een van de weinige brouwers nog met nieuwe smaken. Brouwerijen zien vanwege de dalende markt geen reden langer in nieuwe Radlers te investeren.

Bron: distrifood.

Laatste nieuws