NL EN
DONEER NU!

VVD en PvdA willen geen minimumprijs voor bier

21 oktober 2016

Regeringspartijen VVD en PvdA zijn geen voorstander van een minimumprijs voor bier. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP pleit hiervoor omdat in de supermarkt al flesjes bier voor 20 cent te krijgen zijn en dat werkt alcoholisme, criminaliteit en ziekteverzuim in de hand, vindt STAP.

"De VVD heeft zich nog nooit bemoeid met prijzen in de winkel, dus wij zijn hier geen voorstander van", zegt VVD Tweede-Kamerlid Erik Ziengs. Hij wijst de winkeliers op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid: "Zo zijn wij ook geen voorstander van Happy Hours, maar we laten het aan de horeca zelf over om ermee te stoppen."

Voor de PvdA is een minimumprijs "nu niet aan de orde", zegt Kamerlid Marith Volp. Ook zij roept de supermarkten op hun verantwoordelijkheid te nemen en niet te stunten met alcohol. Volp is het met STAP eens dat overmatig alcoholgebruik leidt tot grote schade. "Maar dit kabinet doet al veel om het gebruik te verminderen, zoals de verhoging van de minimumleeftijd om alcohol te kopen naar 18 jaar", zegt ze.

Bron: bnr.nl.

Laatste nieuws