NL EN
DONEER NU!

Horeca op de vingers getikt om niet naleven coronamaatregelen; KHN wil er juist vanaf

15 juni 2020

Enkele horecazaken zijn dit weekend beboet en gesloten omdat de coronamaatregelen er niet goed werden nageleefd. Dat zegt Hubert Bruls, voorzitter van het landelijke Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen. De veiligheidsregio's maken zich zorgen over de naleving van de maatregelen in de horeca.

"Binnen in de horecagelegenheden vinden mensen het steeds moeilijker om onderling 1,5 meter afstand te bewaren en de verplichting om te zitten en niet te staan of rond te lopen, na te komen", zegt Bruls. "Op vrijdag- en zaterdagavond was het met name in de uitgaansgebieden van een aantal steden te vol en werd de onderlinge afstand van 1,5 meter zeker niet gehaald".

Ondertussen heeft Koninklijke Horeca Nederland vorige week al constructieve en concrete voorstellen ingediend bij het kabinet om de regels te versoepelen. Zo pleit KHN op de kortst mogelijke termijn voor:
- het opheffen van restricties ten aanzien van de inrichting van terrassen;
- een werkbare toepassing van het maximum aantal personen (per 1 juli a.s. 100 mensen) per ruimte en niet per gebouw;
- de vervanging van verplicht reserveren door het 'inchecken door gezondheidsvragen te beantwoorden'.

Per 1 augustus wil KHN toe naar mogelijkheden om meer mensen binnen 1,5 meter bij elkaar aan tafel te kunnen laten zitten. En per 1 september moeten we toe naar een maximum aantal toegestane personen per vierkante meter.

Daarnaast vindt KHN het van groot belang dat er een gezamenlijk plan wordt gemaakt om clubs en discotheken op een verantwoorde en geleidelijke manier al vóór 1 september open te kunnen laten gaan.

Bronnen: bnr.nl en khn.nl.

Laatste nieuws