NL EN
DONEER NU!

KPJ Brabant: "vervelend, maar nodig"

15 augustus 2017

KPJ Brabant: "vervelend, maar nodig" KPJ Brabant vindt de beslissing van KPJ Ossendrecht om de trekkertrek naar België te verhuizen "vervelend, maar nodig".

"We betreuren het dat het zo ver heeft moeten komen dat ze vluchten voor de controleurs, maar wij snappen het wel", reageert secretaris Paul van Oosterhout.

Sandra van Ginneken, beleidsmedewerker van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, is verbaasd over het feit dat KPJ Brabant weer komt met het verhaal dat ze bestraft zullen worden als een vader aan de bar twee biertjes bestelt, waarvan hij er één doorgeeft aan zijn zoon van 17.

Van Ginneken: "Dat ligt echt veel genuanceerder. Er is alleen kans op een boete of een andere sanctie als het overduidelijk is dat die vader één van die biertjes bestelt om onmiddellijk door te geven aan zijn zoon die nog geen 18 jaar is. Bijvoorbeeld als ze beiden aan de bar zitten en de vader aangeeft dat zijn zoon nog te jong is om zelf te bestellen. De barman kan en moet dan de ID van de zoon controleren en als die 18-min is de alcoholverstrekking weigeren. Hij wordt niet bestraft als hij er geen weet van kan hebben dat de drank wordt wederversterkt en het buiten zijn gezichtsveld geschiedt."

Bron eerste 2 alinea's: bndestem.nl.

Laatste nieuws