NL EN
DONEER NU!

Gedistilleerdsector vindt voornemens brouwers misleidend

26 maart 2015

De Europese gedistilleerdsector, verenigd in SpiritsEurope, zet vraagtekens bij de wijze waarop de Europese brouwers de voedingswaarde op bier willen gaan vermelden.

Het vandaag bekend geworden plan van de brouwers is om die waarde binnenkort op alle bierflesjes te vermelden per 100 cc. Ter ondersteuning van hun besluit, publiceerden de Europese brouwers een tabel met de caloriewaarde per 100 cc van verschillende dranken: 245 Kcal voor whisky, 82 voor wijn, 46 voor bier met een alcoholpercentage van 4,5 tot 5,5%.

SpiritsEurope vindt dit misleidend, omdat de consument normaal gesproken per consumptie méér bier drinkt (een gemiddeld bierglas is 200 à 250 cc) en minder gedistilleerd (een jeneverglas is 35 cc).

Gedistilleerdproducent Diageo kwam enige dagen geleden ook met een toezegging méér informatie te gaan geven over de ingrediënten en voedingswaarde van haar producten. Zij gaan de waarde vermelden per gebruikelijke consumptie.

Inmiddels hebben de brouwers op de kritiek van SpiritsEurope gereageerd: het vermelden van de voedingswaarde per 100 cc zou bij dranken gebruikelijk zijn.

persbericht-consumer-information.pdfpersbericht-consumer-information.pdf (569 kB)

Laatste nieuws