NL EN
DONEER NU!

Advocatenkantoor Lexence: regelgeving blokkeert “leuke initiatieven”

16 juni 2015

De wetgeving rondom de scheiding tussen horeca en detailhandel is te star. Dat stelt advocaat Michael Klijnstra van advocatenkantoor Lexence, dat samen met het Bureau Stedelijke Planning onderzoek deed naar 'blurring' (vervagen van supermarkten, speciaalzalen, horeca, thuisbezorgdiensten). Klijnstra is met name gespecialiseerd in het milieurecht en ruimtelijk bestuursrecht.

Volgens het onderzoek ondervinden vooral supermarkten en de horeca hinder van de achterblijvende regelgeving. "Dit vraagt om meer flexibele regels rondom ruimtelijke ordening", zo stelt Klijnstra. Ook vindt hij het verbod op detailhandel in de horeca gebaseerd op oude gedachten.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat op verzoek van gemeenten deze zomer een onderzoek doen naar oplossingen die aansluiten op de huidige praktijk. VNG wil met de onderzoekspilot ‘gemengde horecabestemming’ antwoord krijgen op de vraag in hoeverre het mogelijk is bepaalde mengvormen van horeca en detailhandel toe te staan. De VNG wil dat de uitkomst van deze onderzoekspilot ook wordt betrokken bij de evaluatie van de Drank- en Horecawet eind 2016.

Bron: missethoreca.nl.

Onderstaand rapport mag gekopieerd, verspreid en doorgegeven worden mits de oorspronkelijke auteur zichtbaar blijft en u het werk niet bewerkt of voor commerciële doeleinden gebruikt tenzij u hiervoor schriftelijk toestemming van de auteur heeft ontvangen. Bij hergebruik of verspreiding dienen deze licentievoorwaarden kenbaar gemaakt te worden aan derden.

blurring-over-de-vervagende-grenzen-in-de-food-retail-en-de-beperkingen-in-de-ruimtelijke-ordening.pdfblurring-over-de-vervagende-grenzen-in-de-food-retail-en-de-beperkingen-in-de-ruimtelijke-ordening.pdf (2,76 MB)

Laatste nieuws