NL EN
DONEER NU!

Miljoenenboete Heineken voor opdringen bier en cider aan Britse pubs

15 oktober 2020

Heineken zet Britse pubs onrechtmatig onder druk om bier en cider van de brouwer te verkopen. Dat oordeelt de Britse toezichthouder, de Pubs Code Adjudicator (PCA). De biergigant krijgt daarom een boete van £ 2 miljoen, omgerekend ruim € 2,2 miljoen.

Star Pubs and Bars, onderdeel van Heineken, is huurbaas van verschillende kroegen in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft een regeling met de Britse huurders waarin staat dat ze Heinekenbier moeten schenken. Bedrijven die zich los willen maken van die afspraken, moeten aan 'onredelijke' eisen voldoen volgens de toezichthouder.

"Star, dat de pubs van Heineken in het VK exploiteert, dwong zijn huurders veelvuldig om onredelijke hoeveelheden Heineken bieren en ciders te verkopen wanneer zij vroegen om zich los te maken", aldus Fiona Dickie, de toezichthouder van de PCA.

"We zijn diep teleurgesteld en gefrustreerd over de uitkomst van dit onderzoek", aldus Lawson Mountstevens, directeur van Star Pubs & Bars. Star is momenteel bezig te onderzoeken of ze de boete juridisch kunnen aanvechten. "Deze straf is naar ons idee onrechtvaardig en niet in proportie."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws