NL EN
DONEER NU!

Bieraccijnsfraude bij 1 op de 5 onderzochte verkooppunten

24 oktober 2015

De Douane heeft afgelopen voorjaar 500 controles uitgevoerd bij bierverkooppunten om uit te zoeken of er werd gefraudeerd met niet in Nederland gekocht bier. Bij één op de vijf bleek dat het geval te zijn.

De zaak kwam aan het rollen na een tip dat de afzet van bier bij een groep winkeliers in korte tijd met driekwart was gezakt. De Douane is aan het werk gegaan en merkte dat de winkeliers steeds meer bier van de Oost-Europese markt inkochten. Maar tegenover de Belastingdienst en de Douane lieten de winkeliers facturen zien voor in Nederland gekocht bier.

De Belastingdienst roept alle Nederlanders op om alert te zijn op onrealistisch goedkope drank en tabak, en gevallen te melden bij Meldpunt Accijnsfraude. Daar komen iedere week tips binnen, vooral van winkeliers die zien dat concurrenten sigaretten en tabak of alcoholhoudende drank voor haast onmogelijk lage prijzen verkopen. Elke tip leidt tot minimaal één douanecontrole bij een verdacht verkooppunt.

15-10-21-brochure-belastingdienst-meldpunt-accijnsfraude_1.pdf15-10-21-brochure-belastingdienst-meldpunt-accijnsfraude_1.pdf (475 kB)

Laatste nieuws